Big brother 2015 / Novosti

Novosti

Baš kao i 2011.

Stanari su izviđači u novom tjednom zadatku

Stanari podijeljeni u tri obojana tima – žuti, zeleni i ljubičasti, u ovom će zanimljivom tjednom zadatku morati savladati izviđačke vještine poput signalizacije zastavicama, brzog postavljanja šatora za vježbu te održavanja logorske vatre.

Većina će se aktivnosti odvijati u dvorištu, gdje su trenutno dva šatora, od kojih je jedan sklopljen, a na drugom stanari trebaju vježbati sklapanje. Sklopljeni je šator predviđen za spavanje dežurnih izviđača u vrećama za spavanje. Predvodnici timova su novi stanari – Duško za zeleni tim, Nirmal za žuti te Horvat za ljubičasti. Zeleni tim sastavljaju Goran, Giba i Mika te Steffani i Duško, žuti Tina, Ervin, Nirmal, Zorica i Mirjana, dok ljubičasti Rada, Darko, Barbara, Katja i Horvat.

Kapetani imaju mogućnost odabrati još jednoga stanara koji će pored njega biti razriješen dužnosti noćnog dežurstva. Raspored smjena za spavanje u šatoru određuju predvodnici tima. Nadalje, predstojeću noć će po jedan izviđač iz svakoga tima morati spavati u dvorištu bez obzira na vremenske uvjete.

U dvorištu se nalazi prostor za logorsku vatru koja mora bez prekida gorjeti, odnosno svaki tim ima svoju, dok će Big Brother za nju osigurati drvlja i grane. Stanari su dobili naredbu da odmah od ručka počnu spremati sve obroke na vatri. Tokom trajanja zadatka, u dvorištu u svakome trenu moraju biti prisutna najmanje dva izviđača iz svakog tima.

Nadalje, svaki tim treba odrediti koje će dvoje izviđača naučiti signalizaciju zastavicama da se tako spreme za polaganje testa večeras. Na kraju svakoga dana izviđači će timski polagati test iz signalizacije, kao i brzog postavljanja šatora.

Više saznajte u dnevnoj emisiji Big Brothera večeras u 20:10 na RTL-u.