Big brother 2015 / Novosti

Novosti

Andrea napustila BB kuću
RTL

Makedonka izbačena, a Goran ima priliku osvojiti 10 000 eura

Andrea napustila BB kuću

Goran je odlučio podijeliti iznos od 10 000 eura s Branislavom. Međutim, Big Brother ne rasipa novac tek tako. Ponudio im je dvije opcije i jedan uvjet. Prva opcija je da obojica uzmu po 2 500 eura, ali da u BB kući ne bude hrane četiri dana. Druga je opcija da podijele po 5 000 eura, ali da u kući ne bude hrane šest dana. To ne znači da stanari ne bi ništa jeli jer će im Big Brother omogućiti vitaminske i hranjive šejkove koji mogu zamijeniti sve obroke, dakle samo neće biti razbacivanja hrane. Goran i Branislav imaju 24 sata da se odluče hoće li pristati na ponudu, te koju će od dvije opcije prihvatiti.

Big Brother je u ispovjedaonicu pozvao Gorana, a pred njim se ispod pokrivača nalazilo 10 000 eura. Polovicu tog iznosa može osvojiti baš on, dok polovicu stanar kojeg on izabere. Dobio je deset minuta da razmisli s kim će podijeliti ovu lijepu svotu. Njegova zaručnica Leila pretpostavlja da bi se izbor mogao suziti između Ivone ili Luće.

Pred Vasićima je još jedna važna odluka koja će promijeniti situaciju u kući - moraju izabrati stanara koji će večeras dobiti ponudu koju doslovno ne može odbiti. Međutim, taj stanar ne može biti jedan od braće Vasić. Tome će stanaru Big Brother ponuditi dva zadatka. U prvom će morati izabrati još jednog ukućanina s kojim će dijeliti sudbinu ovog tjedna, a u drugom će Big Brother tim ukućanima podijeliti 10 000 eura. Ukoliko prihvate ovaj iznos, odlučivat će o jako važnim stvarima. Ali, to nije sve - dio novca, a možda i cijeli iznos može preći u ruke Vasića. Big Brother im je dao vremena da razmisle koga će od stanara staviti u prvi plan i o kome će ovisiti ostali. Oni su se odlučili za Gorana.

U studiju se Andrea pridružila Antoniji i Sky Wikluhu, gdje se prije svega dotakla škrtosti pojedinih stanara. Voditelji su je pitali za mišljenje o stanarima, a ona je kratko odgovorila kako je sa svima bila u dobrim odnosima, osim sa Zoricom. Po njoj Gorana nepravedno osuđuju, dok ona cijeni njegovu iskrenost. Narugala se Zoričinim kulinarskim sposobnostima i time natuknula tko joj je najmanje simpatičan stanar. Po njenom je mišljenju Anton pobjednik.

U studiju se Andrea pridružila Antoniji i Sky Wikluhu, gdje se prije svega dotakla škrtosti pojedinih stanara. Voditelji su je pitali za mišljenje o stanarima, a ona je kratko odgovorila kako je sa svima bila u dobrim odnosima, osim sa Zoricom.

Došao je trenutak za prvo pravo izbacivanje stanara. Goran je prvi oslobođen ispadanja, a zatim Ivona. Luća i Andrea su ostali na nogama, a ubrzo je Antonija proglasila Andreu prvom stanarkom koja mora napustiti BB kuću. 

U studiju se Antoniji pridružila Leila, Goranova zaručnica. Njoj je zanimljivo gledati ga u kući, jako je ponosna na njega jer ne koristi pogrdne riječi dok priča o ostalim stanarima. Dodala je kako Big Brother nikoga nije uspio rastaviti jer je u publici bio i Ivonin dečko.

Uslijedila je igra istine sa stanarima koje je bio pošteđen samo Giba, novi stanar glavne BB kuće, koji je prebrojavao glasove. Antonija i Sky Wikluh su postavljali pitanja, a stanari su na tablama odgovarali. Prvo pitanje je bilo tko je najiskreniji u kući, a neki su stavili svoja imena. Ipak, po broju glasova titula najisrenijeg stanara je pripala Antonu. Drugo pitanje je glasilo: "Koji stanar je nairitantniji?" Giba je prebrojao glasove i ukrasio Gorana medaljom, odnosno tablom najiritantnijeg. Uslijedilo je pretposljednje pitanje: "Tko je najveći spletkaroš?", a i tu je titulu odnio Goran. Posljednja titula koja se dodijelila bila je ona za najneurednijeg stanara, a ona je ostala visjeti u zraku budući da je većina stanara napisala svoje ime na table.

Antonija je zatražila od Mike koji to nije da kaže ukućanima svoje pravo ime, ali su neki od njih već znali. Big Brother je vratio Miku među ostale stanare pa su po prvi put u ovom realityju zajedno u kući dvije sestre i dva brata. 

Gošća u studiju je Steffanina majka Katja. Izjavila je kako je isprva bila u šoku nakon svega što je njena kćer učinila, ali kako će joj obitelj pružati podršku bez obzira na sve. Smatra da njena kćer trenutno ne misli o novcu kojeg je došla zaraditi kako bi pomogla financijskom stanju obitelji, već je preokupirana Ervinom. Pohvalila je njenu iskrenost i rekla kako je pokazala sposobnost da bude pravi prijatelj. Zadovoljna je kako su Vasići djelovali na nju jer su ju malo primirili,a pokazala je i koliko je poslušna u pozitivnoj okolini. Kaže da joj je kćer zaljubljena preko ušiju i da ne zna hoće li ljubav opstati izvan Big Brothera. Dobila je priliku uputiti par riječi Steffani, a rekla je kako je posebno dijete te da ju podržava i ona i cijela obitelj,

Ostali su stanari doslovce odmah uočili promjenu i počeli vikati: "Vrati nam Miku" jer se Giba vratio sa šiltericom koju njegov brat nije nosio prije ulaska u ispovjedaonicu. Goranovo oko sokolovo je primijetilo nešto sumnjivo odmah pri izlasku iz ispovjedaonice. Stanari su Gibu počeli ispitivati o raznim situacijama koje su doživjeli s Mikom kako bi provalili radi li se o bratu blizancu.

Čeka nas jedan obrat koji je vezan uz blizance Vasić. Big Brother je pozvao Miku u ispovjedaonicu i pitao ga nedostaje li mu brat, na što nije potvrdno odgovorio. Potom je njegov brat Giba ušao u ispovjedaonicu, a Big Brother im je zadao tri minute da se zamijene za odjeću. Ukoliko stanari ne primijete da se radi o drugom bratu, dobit će imunitet za sljedeći tjedan, a ako ih otkriju za njih vrijede ista pravila kao i za ostale ukućane te mogu biti nominirani.

U goste će doći Steffanina majka, potom će stanari igrati igre istine, a nekome će od stanara Big Brother ponuditi 10 000 eura, ali će nešto tražiti zauzvrat.

Sky Wikluh i Antonija Blaće su četvrti put stali na pozornicu na Košutnjaku. Nakon što su pozdravili gledatelje iz regije, naveli su nominirane stanare od kojih će netko večeras zaista napustiti BB kuću budući da nema spasa u obliku obitelji Vasić. Jedan nominirani se trenutno izdvojio od ostalih i ima 44% glasova za opstanak u kući, dok posljednji ima samo 1% glasova publike. Vrijeme će pokazati kome se od četvero nominiranih radi, a to su Ivona, Luća, Goran i Andrea.